* aide à la recherche
Accueil > affiches > [Bekæmp fascismen ! Befri Valpreda !]

[Bekæmp fascismen ! Befri Valpreda !]

Image (fixe ; à 2 dimensions)
titre :
[Bekæmp fascismen ! Befri Valpreda !]
adresse :
. — København Copenhague : Anarkisterne,
description technique (h × l) :
. — 1 affiche (impr. photoméc.) : n. et b. ; 31 × 44 cm
notes :
descriptif :
Symbole(s) utilisé(s) :

[ texte ; BD (meurtre de Pinelli, le fascisme en Italie et Valpreda) ]

texte :

Bekæmp fascismen ! Befri Valpreda !

Verden er inde i en økonomisk krise, der har fået Italien til at minde om årene efter 1. verdenskrig. Der er strejker og revolutionær uro. herskerklassen er opskræmt og fascisterne marcherer igen, støttet af juntaen i Grækenland, CIA - og politiet.

1969 : den fascistiske terror toppede 12/12 med flere samtidige bombeattentater i rom og i Milano, hvor 16 mennesker blev dræbt. politiet udpegede straks den anarkistiske "22. marts-gruppe" som den skyldige, selvom dets spion i gruppen i så fald matte have vidst besked på forhånd. Efter attentatet blev adskillige anarkister arresteret. iblandt dem Valpreda - og Giuseppe Pinelli, som under et politiforhør "sprang" ud ad et vindue på 4. sal. og døde. Ambulancen blev tilkaldt før hans fald.

1972 : en halv snes vidner er "forsvundet". Det eneste vidne mod Valpreda - en fascistisk taxichauffør - er død. Han forvekslede mange gange billeder af Valpreda og hans dobbeltgænger - en kendt fascist. han er aldrig blevet afhørt. 23/2 kom Valpreda for retten. =essen blev igen udsat ca. et ar. Efter pres fra store dele af befolkningen blev tre fascister for nylig arresteret som en afledningsmanøvre. Men Valpreda og fire kammerater holdes på tredje ar indespærret uden dom.

Lad ikke dette justitsmord blive fuldført !

Lad ikke Valpreda og hans kammerater rådne op i fængslet !

Nærmere oplysninger fås : "16" Frankrigsgade 16 — 2300 S

Anarkisterne

Støt — Zenits internationale solidaritetsfond — Lyøv. 17, Kbh.F - giro 111 255


sources :
 
cotes :

Aff0835 - 305822 (cira L)